FOTORECENZIA | Motivačný diár 2019

by - 18:27

Rok 2019 sa neodvratne blíži či to chceme, alebo nie. Pre mnohých ľudí je nový rok dôvodom na zmenu, čas, kedy sa stanovujú nové predsavzatia a kedy sa snažíme zmeniť svoj život k lepšiemu. Nájdu sa aj takí, pre ktorých tento dátum znamená len to, že treba zo skrinky vybrať nový diár. Možno patríte k obidvom z týchto skupín a možno je pre vás ťažké zostať motivovaný nielen v januári, ale po celý rok. Duo A Cup Of Style preto prišlo s dvojicou motivačných diárov, ktoré vám spríjemnia štart do nového roka a následne ho aj celý uľahčilia. Mne sa jeden z nich dostal do ruky a tak vám priblížim, čo všetko v ňom môžete nájsť!


Narozdiel od bežných diárov má tento miesto nielen na týždenný prehľad, ale taktiež mesačný. Mne osobne príde nesmierne užitočný, môžete si doň naplánovať veci na celý mesiac dopredu a prehľadne vidíte, kedy máte čas a kedy máte nejaké povinnosti. Rovnako užitočný je aj ročný prehľad. Výborné miesto na narodeniny, výročia, testy, školské akcie či rodinné oslavy. Sú v ňom vyznačené víkendy, no vy si môžete pridať aj štátne sviatky, aby ste to mali všetko na jednom mieste. V tomto diári máte rovno prehľad aj na rok 2020, aby ste náhodou nezabudli na schôdzky, ktoré ste si naplánovali na dlhšiu dobu.


Okrem prehľadného kalendára je každý mesiac na tejto dvoj-stránke aj priestor na sledovanie vašich zvykov alebo povinností. Pre tých, ktorí poznajú bullet journaling to môže pripomínať habit tracker. Toto sa na prvý pohľad môže zdať nepotrebné, ale v skutočnosti slúži ako výborná motivácia. Ak ste napríklad študent a máte problém prinútiť sa učiť, môžete si v týchto kolonkách zaznamenávať práve vaše vzdelávacie návyky a mať tak inšpiráciu viac sa snažiť! Naozaj sa tu môžete sústrediť na čokoľvek od upratovania, čítania kníh, učenia, varenia až po pitie vody.


Čo sa týka jednotlivých týždenných prehľadov, tie sú spracované naozaj pekne. Na každý deň pripadá dostatok miesta a nechýbajú ani mená oslávencov! Tieto stránky ešte navyše obsahujú priestor pre poznámky a to do list, ktorý budem osobne využívať asi najviac! Veľmi sa mi páči, že motívy jednotlivých týždňov sa striedajú a tak si ich nebudete mýliť.


Na konci každého mesiaca autorky vynechali extra priestor na poznámky a akúsi motivačnú stranu. Poznámky sa určite budú hodiť každému, tých predsa nie je nikdy dosť. Protiľahlá strana je rozdelená na dve časti: čo mi tento mesiac urobilo najväčšiu radosť a čo sa mi naopak nepodarilo. Skvelý nápad ako prinútiť ľudí sa zamyslieť a snáď aj motivovať, aby urobili zmenu k lepšiemu. V týchto dvoch stranách sa môžete venovať úplne čomukoľvek, napríklad len škole alebo len súkromnému životu, je to len na vás!


Ja preferujem menšie diáre, ktoré sa mi ľahko vojdú do tašky, no v ktorých je dostatok miesta na všetky poznámky a detaily, ktoré potrebujem. Tento diár sa naozaj snaží urobiť váš rozvrh čo najprehľadnejší! Ponúka dosť miesta na poznámky aj jednotlivé udalosti a zároveň vás na konci každého mesiaca motivuje, aby ste svoj strávený čas prehodnotili a nabudúce ho využili efektívnejšie. Diár je vhodný pre všetky vekové skupiny, je jedno či ste študent alebo pracujúci, čitateľ či nie. Ak máte radi farby a prehľadnosť tento kúsok od A Cup Of Style vrelo odporúčam!



Za diár ďakujem vydavateľstvu Slovart!

You May Also Like

0 komentárov