3x Spolupráce autorov

by - 19:12

Nie je skvelé, ak sa vaši obľúbení autori spoja a vytvoria spolu jednu úžasnú knihu? Určite to je snom mnohých knihomoľov! Dnes vám predstavím 3 spolupráce, ktoré pre zmenu zaujali mňa!


My True Love Gave to Me

Dvanásť YA autorov sa spojilo so skvelým cieľom – vytvoriť vianočné poviedky pre mládež. Ako to u takýchto kníh býva, nie všetky sú rovnako dobré alebo zaujímavé. Čo je na tejto knihe super, že aj napriek celkom obmedzujúcej téme Vianoc každý spisovateľ dokázal vytvoriť úplne originálny príbeh, takže nikdy nebudete mať pocit, že čítate niečo dvakrát. Táto kniha je úplne skvelá na vianočné prázdniny, keďže dodáva tú správnu atmosféru a nemusíte sa pri nej príliš sústrediť. Spojilo sa 12 naozaj skvelých a známych autorov, akými sú napríklad Jenny Han, Laini Taylor, Holly Black či Rainbow Rowell. Editorom tejto knihy sa stala práve Stephanie Perkins, ktorá neskôr stála aj za Summer Days and Summer Nights, čo je takisto zbierka 12 poviedok (už od iných autorov), ale odohrávajúcich sa v lete.

Autori: Stephanie Perkins, Holly Black, Ally Carter,  Matt de la Pena, Gayle Forman, Jenny Han, David Levithan, Kelly Link , Myra McEntire, Rainbow Rowell, Laini Taylor, Kiersten White 

Moje hodnotenie: 5/5





Cech objevitelů

Tento krát je to trochu iné spojenie autorov, ide totiž o 2 spisovateľov a jedného výtvarníka. Cech objevitelů je prvý (a zatiaľ jediný) diel dobrodružno-historicko-fantasy série komixových kníh. V diele sa striedajú písané pasáže s tými kreslenými, ktoré sú naozaj nádherné a ktoré sa čítajú veľmi ľahko. Avšak asi by sa mi páčili viac, keby boli viacfarebné. Dej je celkom napínavý, no trošku trvá kým sa v ňom zorientujete, a kým spoznáte všetky postavy, ktorých je neúrekom. Aj štýl písania je kvalitný, miestami zaznievajú skvelé vtipy. Čo by som vytkla, je že kniha je naozaj dlhá, a neurýchľuje to ani komiks. Príbeh by som tak rozdelila na 2 časti, keďže obsahuje veľké množstvo detailov, ktoré sa časom začnú mýliť. ak ale máte radi dobrodružné knihy podobné Verneovkám, rozhodne odporúčam aj túto!

Autori: Jon Baird, Kevin Costner, Rick Ross

Moje hodnotenie: 4/5





Because You Love to Hate Me

Táto kniha vám môže byť známa, keďže som na ňu písala kompletnú recenziu. Táto kniha je zameraná na záporné postavy, a zaujímavosťou je, že nápady na poviedky dali autorom booktuberi, ktorí do knihy prispeli aj vlastnou tvorbou. Because You Love to Hate Me patrila k najočakávanejším knihám tohto roku, no nie som si istá, či úplne splnila vysoké očakávania. Niektoré poviedky boli úplne skvelé, s originálnou zápletkou, napínavým (no nie príliš komplikovaným) dejom, no hlavne dobre napísané! Niektorí autori naopak pohoreli, či už vlastnou zásluhou alebo zle zadanou témou. Na knihe oceňujem prostredie anti-hrdinov. Myslím, že sú v dnešnej dobe celkom populárni a je fascinujúce sledovať ich históriu a poznať dôvody, prečo sa vlastne stali zápornými postavami. Kniha určite stojí za to, aby ste jej dali šancu, a ak zabudnete na niektoré nepodarené kúsky, tak si ju určite výborne užijete!

Autori: Renee Ahdieh, Ameriie, Soman Chainani, Susan Dennard, Sarah Enni, Marissa Meyer, Cindy Pon, Victoria Schwab, Samantha Shannon, Adam Silvera, Andrew Smith, April Genevieve Tucholke, Nicola Yoon

Moje hodnotenie: 3.5/5
 

You May Also Like

0 komentárov