7x Knižné boxy

by - 18:37


Pomaly sa blížia Vianoce a veľa ľudí premýšľa o tom, čo dať svojim knihomoľom pod stromček. Práve takýto knižní box, ktorých sú desiatky rôznych druhov. V tomto článku vám priblížim 7 z najznámejších. Čo obsahujú, ako často sa posielajú, a aj kto za nimi vlastne stojí.



https://owlcrate.com/

Owlcrate (USA)

Asi najznámejší a vlastne aj jeden z prvých knižných boxov začali písať svoju históriu už vo februári 2015, kedy rozposlali svoje prvé boxy. Odvtedy patria k najúspešnejším knižným spoločnostiam a každý mesiac takto potešia tisícky ľudí. Owlcrate vydáva aj boxy pre mladšie deti vo veku od 8 až po 12 rokov s názvom Owlcrate Jr.

Ako často: Owlcrate aj Owlcrate Jr sú mesačné boxy.

Čo je v boxe: Box každý mesiac obsahuje jednu knižnú novinku, podľa ktorej aj ladia tému celej škatule. Owlcrate sa najnovšie vždy snaží dohodnúť exkluzívnu obálku pre ich box, takú, ktorá sa inde nedá kúpiť. Okrem toho môžete čakať 3-5 knižných vecičiek ako sú napríklad sviečky, zápisníky, plagáty, Funko postavičky a mnoho reklamných predmetov. Súčasťou je aj každý mesiac podpis a list od autora knihy a odznačik k danej téme!

Cena: cca. 42 eur (50 amerických dolárov)






https://www.fairyloot.com

Fairyloot (Anglicko)

Najznámejšia európska spoločnosť začala posielať svoje boxy v marci 2016 a výborne sa jej darí do dnes! Spoločnosť tvorí Anissa a Michael, ktorí osobne vyberajú nové YA fantasy knihy každý mesiac. S týmto boxom mám aj osobnú skúsenosť, keďže ho už takmer rok odoberám a neľutujem ani jedného centu! Každá škatuľa má úžasnú tému, kopu kvalitných a originálnych (a aj praktických) drobností inšpirovaných mojimi obľúbenými sériami, a samozrejme novú YA knihu. Cena môže byť naozaj odradzujúca, no ak  niekedy dostaneme príležitosť kúpiť si tento box neváhajte!

Ako často: Fairyloot je mesačný box.

Čo je v boxe: Okrem novej fantasy (alebo sci-fi) knihy s podpisom a listom od autora môžete čakať 4-6 knižných vecičiek ako sú napríklad sviečky, záložky, plátené tašky, hrnčeky a niekedy aj ďalšiu knihu! V boxe je vždy aj mini ,,newsletter“ v ktorom je rozhovor s autorom a odporúčania na podobné knihy. A samozrejme rôzne promo plagáty a pohľadnice.

Cena: cca. 40 eur (35 britských libier)






https://litjoycrate.com/

LitJoy Crate (USA)

Dve kamarátky, ktoré zdieľali svoju lásku ku knihám sa rozhodli otvoriť si biznis, a naozaj sa im to vyplatilo! LitJoy Crate je určený pre tínedžerov, no objednať si môžete aj boxy pre školákov od 8 do 13 rokov, alebo boxy pre tých najmladších, ktorí ešte nevedia čítať a v ktorom dostanú obrázkovú knihu. YA škatuľa nemá presne vymedzený žáner, rovnako ako napríklad Owlcrate.

Ako často: LitJoy Young Adult Crate je mesačný, Middle Grade Crate je štvrťročný a Picture Book Crate je opäť mesačný box.

Čo je v boxe: Každý mesiac je zvolená téma podľa knihy, a ku knižnej novinke obdržíte 2-3 veci. LitJoy Crate je iný v tom, že podporuje veľa mladých umelcov, a tak v každom boxe nájdete aj nejaký print alebo plagát ku danej téme.

Cena: cca. 25 eur (30 amerických dolárov) za box, ale neposielajú na Slovensko








http://www.bookboxclub.com/
Book Box Club (Anglicko)

Aj s týmto boxom mám skúsenosti, a najviac sa mi na ňom páči, že vyberajú knihy, ku ktorým by som sa bežne nedostala. Nesústreďujú sa len na fantasy literatúru, proste sa nenechávajú ničím obmedzovať! Túto spoločnosť taktiež založili dve kamarátky a k objednaniu boxu dostanete aj pozvánku na stretnutie skutočného knižného klubu! Jeden sa odohráva prostredníctvom četu na internetu, jeden v skutočnosti v Anglicku v kaviarni!

Ako často: Book Box Club je mesačný box.

Čo je v boxe: Nová YA kniha plus 4-6 vecičiek, ktoré sú zvyčajne ručne robené! A samozrejme pozvánku na stretnutie klubu.

Cena: cca. 45 eur (42 britských libier). Ak nechcete dostávať celý box, ale len knihy, môžete si kúpiť knižné predplatné na minimálne 3 mesiace za cca 50 eur (45 britských libier).









https://www.uppercasebox.com/

Uppercase Box (USA)

Aj napriek názvu Uppercase nie je v skutočnosti knižný box, pretože v skutočnosti kniha prichádza vo vrecúšku. Každý mesiac ju vyberá samotná zakladateľka Uppercase, a vždy je to hardback. V tomto boxe nemusíte čakať veľa vecí, keďže ako oni sami píšu, zameriavajú sa na kvalitu, nie na kvantitu.

Ako často: Uppercase Box je mesačný box.

Čo je v boxe: Okrem novej YA knihy s podpisom autora môžete čakať 1-2 knižné drobnosti, ako napríklad záložky, bižutériu, šatky a pod. Každý mesiac obdržíte aj ručne napísaný odkaz od zakladteľky.

Cena: cca. 19 eur (23 amerických dolárov). Na Slovensko ale balík neposielajú.







http://www.illumicrate.com/


Illumicrate (Anglicko)

Prvý Illumicrate box bol do sveta vypustený v novembri 2015 a odvtedy priniesol skvelé knihy tisíckam ľudí. Spoločnosť začala anglická bloggerka, ktorá sa rozhodla svoju lásku pre YA literatúru zdieľať so svetom. Okrem pravidelných štvrťročných boxov vydala aj zopár špeciálne ku vydania nejakej knihy. 

Ako často: Illumicrate je štvrťročný box.

Čo je v boxe: Nová YA kniha (niekedy aj dve) a 3-5 väčšinou exkluzívnych vecičiek. Sama zakladateľka hovorí, že sa snaží spolupracovať s nezávislými predajňami, a vždy tak dodať čo najkvalitnejší tovar!

Cena: cca 45 eur (40 britských libier)







https://spearcraft-book-box.cratejoy.com/

SpearCraft Book Box (USA)

Táto firma ponúka svoj box už cez štyri roky! Okrem knižných fandomov sa často zameriava aj na tie filmové či seriálové. Na svojom konte má aj niekoľko boxov v limitovanej edícii. Jej témy sú často vtipné a originálne! Taktiež sa nesústredí len na jeden žáner, ale v tomto boxe môžete nájsť naozaj rôznorodé knihy! Okrem celého boxu si môžete kúpiť len predplatné kníh.

Ako často: SpearCraft Book Box je mesačný box.

Čo je v boxe: Ako zvyčajne, očakávaná YA novinka  4-8 rôznych knižných drobností, ako sú napríklad odznaky, printy, bižutéria či zápisníky. 

Cena: cca. 46 eur (55 amerických dolárov)





You May Also Like

0 komentárov